»
ADAM's Tips » Alegerea rochiei de mireasa in functie de forma corpului

Alegerea rochiei de mireasa in functie de forma corpului


Rochia de mireasa, alaturi de eleganta si rafinamentul miresei, reprezinta elemental central al unei nunti, motiv pentru care aceasta trebuie aleasa cu multa grija pentru a-i impresiona pe toti cei prezenti. Alegerea rochiei de mireasa poate fi cea mai dificila decizie in organizarea unei nunti si reprezinta aspectul cel mai important al marelui eveniment. Este esential sa alegi rochia de mireasa nu doar in functie de aspect si de preferinte, ci si de forma corpului, pentru a cumpara exact rochia care iti vine cel mai bine. Pentru a-ti pune in evidenta formele si pentru a te simti bine in pielea ta, e important sa-ti alegi rochia tinand cont de cateva criterii esentiale!

Rochia pentru silueta clepsidra
Silueta clepidra presupune un corp bine proportionat, cu o talie ingusta si subtire, si cu un bust si solduri similare ca si proportie. Rochia de mireasa potrivita pentru o astfel de silueta este rochia de tip sirena, care atrage atentia asupra bustulu si scoate in evidenta formele bine definite.  
 
Rochia pentru silueta  para
In cazul acestui tip de siluete, femeile au partea superioara a corpului mica, insa posteriorul si coapsele sunt de dimensiuni generoase. In acest caz, puteti opta pentru o rochie de tip A, care vine stramta in partea de sus si mai larga in partea inferioara a corpului. Astfel, talia va fi pusa in evidenta, iar soldurile vor fi ascunse.
 
Rochia pentru silueta mar
Femeile cu o astfel de silueta nu au talia bine definita, fiind mai robuste in partea de mijloc a corpului si au solduri destul de voluminoase si un bust generos. Pentru o astfel de silueta, este indicata o rochie care este stransa sub piept si apoi curge lejer pe corp. Marcata de o centura sau de o funda in zona trunchiului, rochia va da senzatia de o talie subtire.
 
Rochia pentru silueta dreptunghiulara
O astfel de silueta este caracterizata prin umeri si solduri de aceeasi latime, iar talia nu este bine definita. Pentru a pune in evidenta o astfel de silueta, poti alege o rochie inchisa pe gat sau cu bretele legate dupa gat, precum si o rochie cu decolteu tip barcuta. Alege de asemenea o rochie voluminoasa in partea de jos, confectionata dintr-un material rigid,  pentru a defini talia.
 
Rochia pentru silueta piramida inversata
Femeile care au silueta de tipul unei piramide inversate au de obicei umerii lati si un bust mare, bucurandu-se de solduri inguste si de o talie plata. In aceasta situatie, este recomandat sa alegi o rochie simpla in partea de sus, fara volane sau maneci, dar care sa fie mai voluminoasa in partea de jos a corupului, pentru a distrage atentia de la latimea umerilor. Asadar, modelele de rochii tip printesa sunt perfecte o astfel de silueta.
 

« inapoi